Μίλτος Πασχαλίδης: Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι μεγάλο χτύπημα για τους φασίστες

Μίλτος Πασχαλίδης: Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι μεγάλο χτύπημα για τους φασίστες

Άρθρο του γνωστού και αγαπημένου τραγουδοποιού για το «Κουτί της Πανδώρας».

“Μια καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για τους φασίστες, γιατί όλοι αυτοί θα έχουν τη σφραγίδα του εγκληματία. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην υπάρχει καταδικαστική απόφαση, αλλά απ’ την άλλη μεριά κρατάω και μικρό καλάθι.

Αισθάνομαι αδιανόητο να μη δικαιωθεί η μνήμη του Παύλου Φύσσα και να μην καταδικαστεί κάθε μορφής φασιστικού και ναζιστικού μορφώματος, ωστόσο απ’ την άλλη μεριά με απασχολεί πάρα πολύ, πώς αυτοί οι τύποι έφτασαν κάποια στιγμή να παίρνουν 600.000 ψήφους.

Δε θέλω να πω ότι όλος αυτός ο κόσμος είναι συλλήβδην φασίστες και ναζιστές αλλά σαφώς στη δεύτερη και στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση δεν έχουν τη δικαιολογία ότι δεν ήξεραν. Κι αυτό με προβληματίζει βαθιά.

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα μέσα μου, και αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, πρέπει να το απαντήσουμε. Γιατί μπορεί η Χρυσή Αυγή ως τέτοια να υπολειτουργεί, αλλά δεν ξέρω, πότε θα επανεμφανιστούν παρόμοια μορφώματα και φαινόμενα.

Ζητάμε δικαιοσύνη, αλλά δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο να πιέζεις προς κατευθύνσεις. Ξέρω ότι η αγανάκτηση του κόσμου με την καθυστέρηση και τα χρόνια που έχουν περάσει έχει ξεχειλίσει όπως και ότι ο κόσμος ζητάει στ’ αλήθεια απονομή της δικαιοσύνης που να συνάδει και με το λαϊκό αίσθημα. Από την άλλη δε θέλω δικαστές που αποφασίζουν υπό το κράτος πίεσης.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι η δικαστική απόφαση θα συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά είμαι επιφυλακτικός.

Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον φασισμό. Τον φασισμό πρέπει να τον πολεμάς σε κάθε γειτονιά, κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Ωστόσο, μια καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα  για τους φασίστες, γιατί όλοι αυτοί θα έχουν τη σφραγίδα του εγκληματία και αυτό είναι θα είναι ένα πολύ ισχυρό σήμα.

Μακάρι το αποτέλεσμα να δικαιώσει όλους τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν γι’ αυτό, να δικαιώσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και μετά, να βγάλουμε κι ένα μικρό επιφώνημα ανακούφισης.”

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr/

+ posts