Ο Σπ. Μπιμπίλας μιλά για όλους και για όλα σε μια ΦΚ Συνέντευξη

Ο Σπ. Μπιμπίλας μιλά για όλους και για όλα σε μια ΦΚ Συνέντευξη

Συνεργάστηκε στη συνέντευξη και η Παναγιώτα Μητσοπούλου, πρώην συντάκτριά μας

«Ζεστός, ειλικρινής, αληθινός και πάνω απ΄ όλα ένας αξεπέραστος καλλιτέχνης στο σύνολο του κι όχι μόνο ηθοποιός, ο Σπύρος Μπιμπίλας μας αγκάλιασε και μας ταξίδεψε στο χώρο της αλήθειας. γιατί το Θέατρο μέσα από τον πόνο, το γέλωτα, τον σαρκασμό και την μουσική αποκαλύπτει αλήθειες και φανερώνει καλά κρυμμένα μυστικά.» (Παναγιώτα Μητσοπούλου)

«Ήταν τιμή μου που γνώρισα τον κύριο Μπιμπίλα από κοντά. Είναι ένας εξαιρετικός και σπουδαίος άνθρωπος, όχι μόνο για το ήθος που τον διακατέχει, αλλά και για την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο. Εύχομαι κύριε Μπιμπίλα η ζωή να τα φέρει έτσι, ώστε να τα ξαναπούμε!» (Κατερίνα Δημητρέσκου)

«Δουλέψαμε όλοι μαζί όμορφα και παρεΐστικα και «δομήσαμε» το περιεχόμενο της συζήτησής μας με τον κύριο Μπιμπίλα. Μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε τον λόγο του στο site μας. Υ.Γ.: Κύριε Μπιμπίλα, υπόσχεση για μια -ίσως- μελλοντική ανανέωση της συζήτησής μας για να σας γνωρίσω κι εγώ από κοντά! Σας ευχαριστούμε πολύ!» (Αγγελική Πολυκράτη)

«Σπύρος Μπιμπίλας: Ένας άνθρωπος ο οποίος λοιδορήθηκε αδίκως από τα Μ.Μ.Ε. όσο δεν πάει για το τίποτα. Ένας άνθρωπος ανιδιοτελής που πολεμάει για τον συνάδελφο του και τον συνάνθρωπο του. Μα πάνω από όλα, ένας καλός άνθρωπος.» (Κώστας Ρουκανάς)

«Αν και κατέφθασε καθυστερημένα (ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό από τον άνθρωπο) και η δική μου συμβολή σε αυτήν την συνέντευξη υπήρξε μηδαμινή, ορίστε η συζήτηση που είχε ο ΦΚ με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Η., υπέροχο άνθρωπο και συνάμα καλλιτέχνη, Σπύρο Μπιμπίλα. Ένας ηθοποιός με τεράστια εργογραφία μα κυρίως ειλικρινής, απλός και αυθεντικός. Όπως παρουσιάζεται στις κάμερες και στο δημόσιο διάλογο, ίδιος και απαράλλακτος εμφανίζεται και έξω από αυτά. Ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στο ελληνικό #metoo στο φακό του ΦΚ.» (Παύλος Γιαννόπουλος)

«Η φωνή των παιδικών μας χρόνων, ο Μπάγκς Μπάνι και άλλοι τόσοι ήρωες που αγαπήσαμε, ο Σπύρος Μπιμπίλας μας μίλησε για όλους και για όλα. Τη ζωή του, το Θέατρο, την πολιτική, το Metoo, τα δικά του φοιτητικά-νεανικά χρόνια και τα πρόσωπα που τον σημάδευσαν. Όπως κι όταν πρωτομίλησε για το σκάνδαλο των σεξουαλικών κακοποιήσεων έτσι και τώρα μπροστά στα μάτια μας στα γραφεία του Σ.Ε.Η., νιώθω πολύ περήφανος που ένας ήρωας των παιδικών μας χρόνων δεν μας απογοήτευσε ποτέ.

Με αγάπη και σεβασμό προς τα θύματα, μακριά από τα ανθρωποφάγα βλέμματα και τις κάμερες, εκείνος κι όλο το Σ.Ε.Η. (ένα από τα παλαιότερα σωματεία της Ελλάδας) στάθηκαν δίπλα στα θύματα που κάποιοι κακοποίησαν τα σώματα και τις ψυχές τους. Ο Σπύρος Μπιμπίλας σαν πραγματικός ηθοποιός στάθηκε σε αυτές τις ψυχές. Υπάρχει άραγε καλύτερο γιατρός για την ψυχή από «αυτόν που ποιεί το ήθος»; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτή την εφ΄όλης της ύλης συζήτηση μας με τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Η. Ευχαριστούμε πολύ τη μορφή των παιδικών μας χρόνων που ποτέ δεν μας πρόδωσε. Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Μπιμπίλα» (Βαγγέλης Βαλαβάνης)

Για τη διεξαγωγή της συνέντευξης πραγματοποιήθηκαν τα απαραίτητα self test και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μοντάζ και επιμέλεια συνέντευξης: Πέτρος Γιώτης

+ posts

Τις καλημέρες, καλησπέρες και καληνύχτες μου και από μένα. Ονομάζομαι Αγγελική Πολυκράτη, είμαι παιδί του 2002, σπουδάζω στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και προσπαθώ να ζω τη λεγόμενη "φοιτητική ζωή" στα χρόνια του κορονοϊού! Σαν το "Έρωτας στα χρόνια της χολέρας" ένα πράγμα!
«Σ' έναν κόσμο που βράζει και φλέγεται», το να αποτυπώνει κανείς τη σκέψη του με λέξεις που έχουν μια αλήθεια να σου πουν είναι η πιο τρυφερή επανάσταση. Έτσι, λοιπόν, μπήκα κι εγώ στην όμορφη ομάδα του Φοιτητικού Κόσμου για να επαναστατούμε παρέα με τον δικό μας τρόπο με τις... λέξεις!

+ posts

Ονομάζομαι Κατερίνα Δημητρέσκου, κατάγομαι από την Ρόδο και σπουδάζω στο Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δηλώνω λάτρης των τεχνών, αλλά την μεγαλύτερη αγάπη την τρέφω για τον κόσμο του θεάτρου. Είμαι ένα πνεύμα ανήσυχο και μ’ αρέσει να καταπιάνομαι με όσα πράγματα με κάνουν ευτυχισμένη. Ένα απ’ αυτά είναι η γραφή, που μέσω αυτής μπορώ και μοιράζομαι σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς κ.α. με τον υπόλοιπο κόσμο.

+ posts

Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.

+ posts

Ονομάζομαι Γιώτης Πέτρος και είμαι μεγαλωμένος στην όμορφη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα. Σήμερα, φοιτώ στο τμήμα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, παρόλα αυτά οι ασχολίες μου δεν μένουν στα πλαίσια αυτής της σχολής.
Η συγγραφή για εμένα είναι ο τρόπος να εκφράσω την ελευθερία που δεν μπορώ να βρω στον κόσμο μου. Η ενασχόλησή μου με την Τέχνη, την Μουσική και το Θέατρο με ώθησε στο να αποτυπώνω αυτόν τον κόσμο πάνω στο χαρτί.
Η αρθρογραφία που χρειάζεται η εποχή μας είναι στην σωστή ενημέρωση και στις πολύπλευρες απόψεις. Για αυτόν τον λόγο, ο Φοιτητικός Κόσμος αποτελεί για εμένα ένα εργαστήρι τέχνης που δημιουργεί ιδέες και τις μεταδίδει στους αναγνώστες του. Η φράση η οποία θεωρώ πως με χαρακτηρίζει και θα ήθελα καθένας να σκέφτεται στα καλά και στα δύσκολα είναι «χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;»

+ posts

Tο όνομά μου είναι Κωνσταντίνος-Διονύσιος Ρουκανάς, κάτι που δεν ήταν επιλογή μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νησί της Ζακύνθου, πάλι, χωρίς να το επιλέξω. Κατάφερα να γίνω
φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με σκοπό να πολεμήσω το οικονομικό σύστημα από μέσα. Βέβαια τώρα, σκέφτομαι ήδη τρόπους να το υπηρετήσω μελλοντικά. Αυτό ενδέχεται όμως να είναι μια επιλογή μου.
Επιλογή μου σίγουρα, πάντως, ήταν να μπω στην ομάδα του Φοιτητικού
Κόσμου, διότι από την μία η ενασχόληση με την δημοσιογραφία και την αθλητικογραφία αποτελεί μια ουτοπία που θα ήθελα να ζήσω, από την άλλη η γενικότερη δομή της ιστοσελίδας βασίζεται πάνω σε αρχές οι οποίες έχουν βασικό ρόλο στην δική μου ιδιαίτερη κοσμοθεωρία. Η απορία που έχω, ωστόσο, είναι για πόσο καιρό τα παιδιά της ομάδας θα αντέξουν ένα άτομο που δεν έχει υπάρξει σοβαρό ποτέ στην ζωή του για πάνω από 1 λεπτό.
Ίσως, όταν παίζει η ομάδα μου, η ΑΕΚ, κι είναι δύσκολα τα πράγματα γίνομαι υπερβολικά σοβαρός, σε βαθμό να ξεχνάω τις προτεραιότητες που υποτίθεται πως έχω θεσπίσει στην ζωή μου.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.

+ posts